| Autorka |
Zpráva |
< Comingout ~ Je podle vás třeba se vyautovat v práci? A kde všude? |
Coming out v zaměstnání?
| Nevidim důvod, proč se v práci zviditelňovat:) |
| [ 9 ] 69% |
| |
| Všichni to vítají |
| [ 1 ] 7% |
| |
| Jsem out tak totálně, že už to zbývá jen dostat do CNN news |
| [ 3 ] 23% |
| |
Celkem hlasů : 13 |
|
| jcomebac |
Zaslala: pá září 14, 2007 8:37 am |
|
|
|
Zdarec palec. Když tu nikdo nic nepíše, tak založím aspoň toto fórum, opět si neodpustím (když je to tu tak skvěle naprogramováno) oblíbenou anketku.
Pište ženy, ať je nějaká debatička. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| bára |
Zaslala: pá září 14, 2007 12:42 pm |
|
|
|
he he, jolisku, ze tebe inspiroval vcerejsi dil l-word? no, ja si myslim, ze by clovek asi vyoutovany byt mel. pokud s lidmi na pracovisti pratelsky vychazi, tak to asi stejne vplyne z prirozene konverzace. nemusi jit ke kazdemu a rict "jsem lesba"...  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| hany |
Zaslala: pá září 14, 2007 3:37 pm |
|
|
Site Admin
|
Ja si myslim, ze nekdy nezalezi na tom zda clovek out je, pac obcas ho vyatuji lide aniz by to chtel. Ale jinak pokud s kolegy v praci nepestujes pratelske vztahy ani omylem bych jim to nerekla... coz ale neznamena, ze bych treba nenosila na batohu nektere ze svych oblibenych odznacku...coming out v praci je velice diskutabilni, protoze to velice zavisi na lidech. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| jcomebac |
Zaslala: pá září 14, 2007 9:14 pm |
|
|
|
No, já si myslím, že coming out v práci je důležitý hodně, protože tam človek tráví hodně času, žejo. Takže je to úplně jednoduché: nejsem-li out (nemyslím úplně všem, třeba jen blízkých spolupracovnicím a spolupracovníkům, lidem kolem, s nimiž se bavíte), tak musím v hovoru dávat pozor, co říkám: A: "v sobotu jdeme na výlet" - B: " s kým jdeš? můžu se přidat?" (A chce říct "s lesbickou grupou HvB", ale "nemůže")- tj. A: "s přáteli, ale ti by tě nebavili..." nebo "s člověkem, kterého mám ráda, chceme být sami, víš... zajdem na kafe v neděli, ne?". Prostě shrnuto a podtrženo, trapas pro vás.
Tož tak to je. U mně v práci to ví fakt skoro všichni, jen uklizečka si není jistá, proto píšu v anketě, že to uvítají |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| hany |
Zaslala: so září 15, 2007 8:28 am |
|
|
Site Admin
|
To ale hodne zalezi na tom, jaka je tvoje pracovni parta... Ja asi taky vitam otevrenost, ale pokud nemas v praci dobrej kolektiv (pak mozna nestoji ani za to tam delat ) tak ten comingout nemusi byt vubec nejlepsi napad... Opravdu to zalezi na zazemi.... |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| gwen |
Zaslala: so září 15, 2007 4:21 pm |
|
|
|
| opet musim souhlasit s hany. nemyslim si, ze je nutne se v praci vyoutvavat - je to kazdeho osobni vec a do rozhodne pokud by se ten pracovni vztah po urcite dobe nezmenil spise v pratelsky vztah, ani bych to nedoporucovala. u mne v praci to myslim vedi uz vseci a a nikdy jsem se nedockala zadnych narazek. dokonce se po par letech na to prisli zeptat. pokud mate prima partu v praci, je to fajn, pokud ovsem nejste dobra parta, asi bych tam taky nemohla delat a sve soukromi bch si chranila... takze ja si nestezuju. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| hany |
Zaslala: po září 17, 2007 9:46 am |
|
|
Site Admin
|
gwen napsala: opet musim souhlasit s hany. nemyslim si, ze je nutne se v praci vyoutvavat - je to kazdeho osobni vec a do rozhodne pokud by se ten pracovni vztah po urcite dobe nezmenil spise v pratelsky vztah, ani bych to nedoporucovala. u mne v praci to myslim vedi uz vseci a a nikdy jsem se nedockala zadnych narazek. dokonce se po par letech na to prisli zeptat. pokud mate prima partu v praci, je to fajn, pokud ovsem nejste dobra parta, asi bych tam taky nemohla delat a sve soukromi bch si chranila... takze ja si nestezuju.
aby ty jsi s hany nekdy nesouhlasila  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| gwen |
Zaslala: po září 17, 2007 1:06 pm |
|
|
|
ci muzu za to, ze jsme si tak s hany podobne neboj, vsak se jiste neco najde, s cim s Tebou souhlasit nebudu..  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| xmedea |
Zaslala: po září 17, 2007 7:13 pm |
|
|
|
|
souhlasim s uz zminenymi nazory - netajit za kazdou cenu, ale taky nema cenu vsechny obchazet a hned na ne vypalit, ze jsem lesba....zalezi vazne na lidech....ja na tasce nosim duhovej odznacek a muj sef si ho tuhle vsiml a hned se hrde hlasil k tomu, ze vi, ze to je z Love Parade (nechala jsem ho pri tom, mel takovou radost ) a ze se tam nahodou mihnul kterejsi rok, kdyz si udelali s pritelkyni vylet.....no sranda....
ale treba kolegyne to vi.....je fajn, bavime se i soukromych vecech....takze proc ne... |
Naposledy upravila xmedea dne út září 18, 2007 5:03 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
| jcomebac |
Zaslala: út září 18, 2007 7:34 am |
|
|
|
| No, tento stoleček nikde neříká, že je to třeba pálit na všechny kolem, jen trochu mi v reakcích a hlasování chybí postoj proud gay people. Realitu si měníme samy/i, bez toho, že bychom se ukazovali, nebudou kolem lidé, kteří budou gaye a lesby a jiné BTQ brát normálně. Prostě z neznalosti. Je to stejné s každou sociální skupinou, kterou prostě osobně neznáme, takže i když se deklarujeme přátelsky, může docházet ke kiksům z nedostatku kontaktu. |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| hany |
Zaslala: čt říjen 04, 2007 11:13 pm |
|
|
Site Admin
|
souhlas s jcomebac: A my to preci zmenime ne?  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Omnyse |
Zaslala: út říjen 23, 2007 12:31 am |
|
|
|
Já jsem to zprvu v práci neříkala všem, postupem času to u jednotlivých kolegů při rozhovorech vyplynulo samo. Akorát pár lidem jsem to neřekla, nedošla na to řeč a navíc někteří mají ošklivé názory
stále tu existují zadubení spoluobčané a já mám tu čest s hrstkou takových pracovat  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| hany |
Zaslala: pá říjen 26, 2007 9:28 am |
|
|
Site Admin
|
Tech je dobre si nevsimat. Nekdy je lepsi se radovat z toho, ze existuji ti nezadubeni a ja si myslim, ze je jich cim dal vice. A to je dobre preci  |
|
|
| Návrat nahoru |
|
| Mocela |
Zaslala: po červen 09, 2008 12:19 pm |
|
|
|
Tech pozitivne vnimajicich lidi je cim dal vice a ne jako tomu bylo v letech ne zas tak davno minulych, kdy se clovek setkal s pozitivnim ohlasem (vyznam slova "pozitivni" neznamena, ze stavely slavobrany a pekly babovky samou radosti nad tim, ze maji v praci tepleho kolegu nebo kolegyni) jen zridka a lide sympatizujici, se bali projevit svou sympatii uz jen proto, aby se nehoupali na tom pranyri hned vedle vas. Kazdopadne u me v praci (a nejen v ni) me prekvapuje pozitivni pristup vsech kolegu a otazka "jak to jako mate?" se netykala sexu, ale spis zasad Ghuta Jarkovskeho, ohledne toho, jestli poustim svou pritelkyni do hospody a do schodu driv nez ona me, kdyz jsme vlastne dve holky :)
Clovek je pak tak zvykly na pozitivni pristup ze vsech stran, ze ho pak clovek, ktery na nej pokrikuje "heeej ty lesbo" prekvapi, protoze se sam divi, ze vubec takovy lide, co maji za potrebi oznamovat mi mou sexualni orientaci hlasitymi vykriky na ulici, jeste existuji, ale nutno rict, ze je jich mensina. Kazdopadne mi to prijde stejne uhozene, jako bych na nekoho mela kricet "heeeej ty heteraku" |
|
|
| Návrat nahoru |
|
|
|